Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De KNSB heeft de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan de WK Shorttrack. Sjinkie Knegt maakt deel uit van de relayformatie. De WK wordt gehouden van 13 tot en met 15 maart in Seoul, Zuid-Korea.
  2. Heather Bergsma-Richardson keert niet meer terug als langebaanschaatsster. De 30-jarige Amerikaanse kwam voor het laatst in actie tijdens de Olympische Spelen van 2018, waar ze op de achtervolging een bronzen medaille veroverde.
  3. Volgens columnist Thijs Zonneveld is het in het schaatsen vrijwel altijd crisis. ‘De ene keer winnen we te veel, de andere keer te weinig.’
  4. Kjeld Nuis werd in Salt Lake City wereldkampioen op de 1500 meter met onder zijn schaatspak een onderbroek uit Schotland. Dat zijn goede doelen-slip na zijn gewonnen race voor iedereen zichtbaar was is eerder toeval dan doordachte marketing.
  5. Een wereldrecordregen bleef uit. Exceptionele prestaties lange tijd ook. Ondanks een serie fraaie wereldtitels keerde Nederland schaatsland ook met huiswerk terug van de WK afstanden. De lessen van dit toernooi.
  6. Ruim een jaar na zijn kacheldrama is Sjinkie Knegt (30) terug. Op het ijs in Dordrecht zorgde hij voor waterige ogen bij familie, vrienden en fans. ,,Shorttrack, dat is zijn leven. Zonder deze sport was hij een heel andere Sjinkie geworden.’'
  7. Irene Schouten heeft haar favorietenrol niet waar weten te maken op de mass-start. De 27-jarige Friese schaatsster kreeg in de sprint geen ruimte en kwam er daardoor niet aan te pas. De Canadese Ivanie Blondin won.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
06 12 44 46 62

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.